вторник, 21 март 2023 г.

Новото поколение на Hyundai Verna представено в Индия

 Преди броени часове в Индия, корейците представиха новото поколение на Hyundai Verna, което става значително по-голямо и моделно. Семейният модел вече е с дължина от 4.53 метра и междуосие от 2.67 метра, което се отразява благоприятно на вътрешното пространство. Дизайна като цяло е издържан в новият стил на марката, който видяхме в Hyundai Grandeur, но някак си линиите не пасват добре на автомобил с по-компактни размели. 

Като изключим бюджетната версия на модела, която ще се предлага с най-простото оборудване и аналогови уреди, то останалите модификации ще радват своите собственици с цифров инструментален панел пред водача сдвоен с 8 или 10.2-инчов дисплей за мултимедийната система с гласов контрол. Двузоновият климатроник се управлява от сензорен панел, на който при желание могат да бъдат извикани функциите за управление на озвучителната система. За коженият салон, амбиентното осветление с 64 цвята, предните седалки с масажна и обдухваща функция и стъкленият люк на тавана ще трябва да се доплаща. 

Дори и в Индия, новото поколение на Hyundai Verna няма да се предлага с дизелов агрегат. Под капака място ще намират атмосферният 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 115 к.с., както и неговата версия с принудително пълнене и мощност от 160 к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична или вариаторната - IVT, а за по-мощната версия срещу доплащане е налична двудискова трансмисия със същият брой предавки. 

Новият Hyundai Verna ще се произвежда в Индия, като продажбите ще започнат от април месец с цени между 13 600 и 21 000 долара. В по-късен етап се очаква и експорт на модела, както и неговата китайска версия, като най-вероятно ще се различава от моделът който виждаме днес. В по-късен етап се очаква и комби версия на модела


Няма коментари:

Публикуване на коментар