четвъртък, 10 ноември 2022 г.

11-тото поколение на Honda Accord с премиера в САЩ

 Предлаганият и произвеждан вече само в САЩ, семеен модел на марката - Honda Accord, навлиза в своето 11-то издание. Дизайна на новият модел се придържа към стила на последните модели на марката, но ако трябва да бъдем честни моделът изглежда като от 90-те години, което като цяло го прави скучен. Все пак прави чест на японците, че не са изоставили своят емблематичен модел и продължават да го развиват въпреки свитите продажби в този клас в САЩ. Поради тази причина и най-вероятно факта, че това ще бъде и последното поколение на модела задвижвано от ДВГ, марката не е започнала неговата разработка от нулата. Ако трябва да бъдем точни новото 11-то поколение на Accord е модернизирана версия на настоящият модел. Това означава, че габаритите на модела са идентични, както и вътрешното пространство, въпреки увеличената с 7 см. дължина, което се дължи на промененият дизайн на предната и задната част. 

Под капака на новата-стара Honda Accord, място намират познатият - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 192 к.с., куплиран серийно с CVT трансмисия задвижваща предните колела. По-големият - 2.0 литров турбо мотор, както и 10-степенната, автоматична трансмисия отпадат от гамата на модела. Върховият модел ще бъде хибридната версия с 2.0 литров, атмосферен мотор съчетан с чифт електромотори с обща мощност на системата от 207 к.с. и редуктор вместо скоростна кутия.  

Интериорът посреща водача с позната от другите модели на марката архитектура и материали приятни на допир. Пред водача е позициониран цифров инструментален панел с 10.2-инчов дисплей, а мултимедията е налична с 7 или 12.3-инчови дисплеи в зависимост от версията. Новият дизайн на предните седалки освобождават допълнително място от 10 мм. за коленете на возещите се на втория ред, които вече разполагат и със странични въздушни възглавници. серийно моделът ще се предлага с пакета от асистенти - Honda Sensing, снабден с нови камери и оптимизирана работа на адаптивният автопилот. Налична за модела е и асистента за подпомагане на движението по време на задръстване, който влияе пряко и на кормилното управление. 

 , 

Няма коментари:

Публикуване на коментар