понеделник, 6 юни 2022 г.

Официални снимки на Fiat E-Doblo

Резонно новото поколение на Fiat Doblo, вече става разновидност на останалите модели от Stellantis или по-точно  на Citroen Berlingo Multispace, Opel Combo и Peugeot Rifter и дебютира днес в своята - електрическа версия E-Doblo, от гамата на търговските превозни средства Fiat Professional. Близостта със споменатите модели, като не трябва да забравяме и Toyota ProAce, не може да бъде скрита въпреки, че италианският модел разполага със специфична предна част в съответствие с дизайнерската линия на Fiat. 

Подобно на изброените си братовчеди Fiat E-Doblo ще се предлага в две дължини на каросерията и товарно пространство достигащо 4.4 кубични метра. За задвижване моделът разчита на електромотор с мощност 136 к.с. и батерия с капацитет от 50 кВтч., осигуряваща автономия до 280 км., която разбира се зависи и от режима на управление. Водача има на разположение три режима на движение: Normal, Eco и Power, като максималната скорост при всички случаи е ограничена на 130 км/ч., а времето за зареждане на батерията от 10 до 80%, чрез бързозарядна станция става в рамките на половин час. За товарните версии налични ще бъдат и конвенционални модификации с бензин и дизелови, турбо агрегати с работен обем от 1.2 и 1.5 литра и мощност съответно от 100 и 130 к.с. Серийно трансмисията е 6-степенна, механична, но срещу доплащане ще е налична и 8-степенна, автоматична такава задвижващи предните колела. За сега нищо не се споменава за модификация със задвижване 4х4. 

В интериора няма изненади, но за всички версии  серийно ще се предлага 5-инчов LCD екран заместващ вътрешното огледало, съответно камера за заден ход, активна система за разпознаване на пътни знаци, система за предотвратяване на сблъсък, асистент за поддържане движението в пътната лента и система за следена умората на водача. HUD - дисплея и контрола за сцепление с работа на различни настилки при поискване ще се предлагат срещу доплащане. 

В Европа новият Fiat Doblo ще бъде наличен от края на лятото, а производството ще се осъществява в Испания. Цени за сега не се съобщават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар