понеделник, 4 април 2022 г.

Американската версия на Honda HR-V е базирана върху платформата от Civic

 Забравете за Honda HR-V, която бе представена миналата година. Днес японците разпространиха първите официални снимки на американската версия на HR-V, която ще бъде налична и в Европа, но под друго име, което за сега все още не е известно. Американската Honda HR-v предлага значително по-интересен дизайн, които ще се хареса и на младите клиенти и ще намери нови такива. Освен това, новият SUV става значително по-сериозен, тъй като е построен върху платформата от  Honda Civic, а това от своя страна е достатъчна предпоставка да предизвика интерес. Най-вероятно, следващото поколение на Honda CR-V ще се уповава на същата платформа, но ще стане по-солиден и ще се предлага с възможност за трети ред седалки. 

Както става ясно, американската Honda HR-V ще бъде значително по-голяма, а задното окачване вече ще е многоточково. За сега производителят не съобщава никакви подробности относно задвижването, но под предния капак очакваме бензиновите - 1.5 и 2.0 литрови агрегати, като първият ще бъде с принудително пълнене на цилиндрите. Силно се надяваме японците да решат да изненадат своите почитатели и с версия Type-R, но за сега това са само надежди. 

Повече подробности, както и снимки на интериора очакваме да бъдат разпространени съвсем скоро и ще бъдат добавени към този пост. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Американската версия на Honda HR-V ще се задвижва от 2.0 литров, атмосферен мотор с мощност 158 к.с., куплиран с CVT трансмисия. Хибридна версия за сега няма да се предлага. 

Интериора от своя страна разполага с 7-инчов цифров инструментален панел пред водача и 7 или 9-инчов сензорен екран за мултимедийната система. В САЩ, цените за бадзовата версия започват от 24 895 долара. Серийно за модела са налични: адаптивен автопилот, система за предотвратяване на сблъсък, активен асистент за поддържане движението в пътната лента, активна система за разпознаване на пътни знаци, предни и задни сензори за паркиране , авт. фарове и чистачки и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар