неделя, 12 декември 2021 г.

Това е Wuling E5C Cabrio

 Представеният преди само една година електрически градски модел - Wuling E5C, успя бързо да се превърне в бестселър и да стане най-продаваният електрически модел в Китай. С продажби от над 45 000 бройки на месец, електрическият модел набира все по-голяма популярност, но позициите му са застрашени имайки предвид предстоящите модели на Smart и Mini, които ще бъдат представени съвсем скоро въпреки, че не се явяват като преки конкуренти на модела с дължина под 3 метра. 


От следващата година марката ще представи на пазара открита версия на E5C, която ще се различава леко от своя събрат по отношение на дизайна и габаритите, които са леко нараснали. Дължината на кабрио версията с мек сгъваем покрив възлиза на 3.05 метра, а ширината 1.52 метра. Успоредно с това общото тегло достига 920 кг., което е причина и за наличието на малко по-мощен електромотор.


За задвижване Wuling E5C Cabriolet, разчита на електромотор с мощност 41 к.с. и батерия с капацитет от 26.7кВтч., която осигурява автономия до 300 км. Максималната скорост е без промяна и е ограничена на 100 км/ч. 

Цените на първият електрически кабриолет все още не са обявени, но имайки предвид по-мощната батерия и електромотор и самият факт, че моделът е кабриолет, то най-вероятно в Китай, моделът ще се предлага с цени над 60 000 юана. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар