сряда, 12 май 2021 г.

Genesis G70 Shooting Brake : Първото корейско, премиум комби

 Корейската премиум марка избра Genesis G70, да стане основа за първият си комби модел, който между другото е проектиран специално за Европа и съобразен с вкуса на европейските клиенти и ще бъде един от първите модели на марката предлаган официално на стария континент. За да успееш в този клас, който повечето производители вече се отказват поради намаленото търсене, трябва да бъдеш различен и да представиш нещо необичайно. Корейците правят именно това със своя Genesis G70 Shooting Brake. Спортно ориентираното комби предлага динамичен вид и необичайна задна врата, която се отваря заедно с огромното задно стъкло. По този начин достъпът до товарното пространство се улеснява въпреки, че ако капака на багажника не бе електрифициран, това упражнение щеше да е трудоемко, имайки предвид тежестта на вратата. 


Марката все още не е обявила техническите характеристики, но най-вероятно моторната гама няма да се различава от тази на седан версията. Това означава, че под капака място ще намират 2.0 литровият, турбо мотор с мощност 250к.с., както и 3.3 литровият, V6-цилиндров, би-турбо агрегат с неговите 369к.с. Дизеловият - 2.2 литров агрегат с мощност 200к.с., също ще е наличен в гамата. Всички модификации са оборудвани с автоматична трансмисия предаваща движението към задните или четирите колела в зависимост от модификацията.


Интериора също е идентичен с този на седана и това няма как да бъде по друг начин. Производителят съобщава, че багажното пространство е нараснало с 40%, спрямо това на седана, а задните седалки могат да се разделят в съотношение 40:20:40. Цените все още не са оповестени, но имайки предвид, че моделът е насочен срещу немското трио, то трябва да очакваме долната граница да започва от около 40 000 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар