вторник, 30 март 2021 г.

BYD Song Pro с леки козметични промени, нов интериор и Plug-in хибридна версия

 китайската марка продължава да модернизира своите модели и сега представя обновената версия на представения преди три години кросоувър - BYD Song Pro. Външните промени са видими макар и да не са толкова отчетливи, но успяват лесно да разграничат новата от настоящата версия. Броните са с нов дизайн, а радиаторната решетка е променена. 

За разлика от екстериора обаче, новата версия разполага с изцяло нов интериор. Пред водача място намира миниатюрен LCD дисплей, само за най-важната информация, а в центъра е позициониран познатият 10.1 или 12.8-инчовия дисплей за инфотайнмънт системата. Качеството на материалите е завишено, както и вниманието към детайла. Съобщава се и за по-богато оборудване. 


За задвижване моделът ще продължава да разчита на няколко типа задвижване. Базовата версия се задвижва от бензинов - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 160к.с., куплиран с механична или автоматична трансмисия задвижваща предните колела. Хибридната версия разполага с 1.6 литров мотор куплиран с електромотор задвижващ задните колела, чиято обща мощност възлиза на 324к.с. Наличен е Plug-in хибрид с 1.5 литров, атмосферен мотор съчетан с електромотор и обща мощност 235 к.с. С помощта на батерията, чиито капацитет възлиза на 18.3 квтч., моделът може да измине в изцяло електрически режим но 110 км. Електрическата версия с мощност 163к.с. и автономия 502км. остава в гамата на модела, но нейната премиера ще се състой в края на годината, като при нея се очаква нов дизайн на предната част. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар