вторник, 2 юли 2019 г.

BYD Song Pro с цена от 16 000 долара

Китайската мярка показа нов кросоувър модел, който ще се предлага във версия с ДВГ, хибридно задвижване и такава с изцяло електрическо задвижване. Реално този модел ще замести представеният преди четири години - BYD S3, който не можа да се наложи на пазара. 
Базовата модификация на BYD Song Pro ще се задвижва от 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 160к.с., куплиран с 6-степенна, двудискова трансмисия. Хибридната версия е оборудвана с 1.6 литров мотор и електромотор монтиран на задния мост, чиято обща мощност възлиза на 324к.с. достатъчна да ускори модела до 100км/ч, от място за 6.4 секунди. При версията Perfomance, наблюдаваме още един електромор разположен на предния мост, който увеличава мощността до 473к.с., благодарение на което ускорението слиза на 4.7 секунди. Електрическата версия е снабдена с електромотор, чиято мощност е 163к.с. и батерия, която осигурява автономия от 502км. При всички положения задвижващи са предните колела, а при хибридната версия задните колела влизат в действие само при ускорение и движение в изцяло електречески режим, при който могат да бъдат изминати до 81км. 
Интериорът е модерен и богато оборудван още от базовото ниво на модела. Главен акцент има 12.8-инчовия, плаващ дисплей, който може да бъде завъртян на 90 градуса във вертикално положение. Всички функции в автомобила се управляват от него, включително и климатичната инсталация. Адаптивния автопилот, сензора за обекти в сляпата зона на водача, авт. светлини, чистачки и системата за разпознаване на пътни знаци ще се предлагат серийно. Срещу доплащане за модела ще се предлагат вентилирани предни седалки, стъклен покрив, ел. задна врата, пакет камери показващи автомобила от птичи поглед и система за предотвратяване на сблъсък, разпознаваща пешеходци. Продажбите на BYD Song Pro в Китай, ще започнат от края на лятото, като цените ще започват от 16 000 долара и ще достигат до 35 000. Електрическата версия на модела ще се предлага от средата на следващата година, като цени за сега не са известни. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар