петък, 20 ноември 2020 г.

Новото поколение на Mercedes-Maybach S-class (Z223) в продажба от края на годината

Малко след премиерата на новият Mercedes S-class, немците представят и неговата хиперлуксозна версия Maybach S-class. Дължината на модела е идентична с тази на предходният модел, но междуосието възлиза на 3.4 метра, което допринася за още по-разточително място за возещите се на втория ред седалки. 


Новият крал на лукса ще се предлага във версии S580 и S650 и съответно с 8 и 12-цилиндровите, V-образни турбо мотори с работен обем от 4.0 и 6.0 литра и мощност 496 и 621к.с. Трансмисията при всички случаи е 9-степенна, автоматична задвижваща четирите колела. В по-късен етап марката ще предложи и хибридна версия с 6-цилиндров мотор, куплиран с електромотор, чиято обща мощност ще бъде 503к.с., а в Китай моделът ще бъде наличен и с 3.0 литров, бензинов мотор с лека хибридна система и мощност 360к.с. 


Интериора до голяма степен е познат от S-class, но подобаващо за модел от този клас лукса е издигнат в култ. Новото тук е, че вече и пътниците на задните седалки разполагат със системата за жестово командване, която командва управлението на локалното осветление и управлението на щората на панорамния покрив. За първи път в модела са налични и електрическите задни врати, които се отварят и затварят с бутон. Най-вероятно, скоро и те ще се отварят, чрез жестово управление. Налична на борда е и система за подтискане на шума, а новото окачване с режим "Maybach" е специално разработено за модела и отговаря за още по-плавното превключване на предавките. На борда намира място и автономна система за шофиране от 3-то ниво, която работи при скорост до 90км/ч., но тя ще бъде включена допълнително, след като бъде узаконена официално от втората половина на 2021 година. Най-вероятно тогава ще видим и новото поколение на Mercedes - Maybach Pullman с междуосие от 4.5 метра. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар