събота, 24 октомври 2020 г.

Volkswagen Taos за Америка и Русия

 Последното предложение на марката в класа на компактните кросоувъри носи името Taos. Моделът е предназначен предимно за пазарите в Северна Америка, но всъщност това е модифицаран вариант на китайският Volkswagen Tharu, който бе представен преди две години. Дизайнерите са променили изгледа на новият модел с новата предна част, а междуосието е нараснало с 10мм., което отваря повече пространство за возещите се на вторият ред седалки. 


Volkswagen Taos ще разполага с новият за региона - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 160к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична или 7-степенна, DSG трансмисия. Версиите, които ще се предлагат на останалите пазари като Южна Америка и Русия, ще разчитат на познатият от Tharu, 1.4 литров, TSI с мощност 150к.с. и 6-степенна, автоматична трансмисия. 


Интериорът се характеризира с качествени материали, но като че ли оборудването е останало на заден план. за модела няма да бъдат налични системата за предотвратяване на сблъсък въпреки, че срещу доплащане ще се предлага адаптивният автопилот, системата за поддържане движението в пътната лента и сензор за обекти в сляпата зона на водача, които са задължителни за новите автомобили и повечето вече се предлагат серийно оборудвани с тях. 


Цени все още не са обявени въпреки, че това се очертава да бъде най-евтиният кросоувър на марката в САЩ. Производството на модела ще се осъществява в Мексико и Аржентина, а по-късно и в Русия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар