петък, 5 юни 2020 г.

Фийслифт и за Toyota Fortuner

Успоредно с обновената Toyota Hilux, японската марка представя и фейслифт версията на предлаганият на азиатските пазари, Русия и Индия, седемместен SUV - Toyota Fortuner. За разлика от последното обновяване на модела, което бе през 2017 година, този път промените са по-значими. Външно Fortuner, получава изцяло нова предна част с по-агресивна визия, която трябва да задържи интереса към себе си, поне още 3-4 години. 
По подобие на Hilux, базираният на същата платформа SUV, получава и новия - 2.8 литров, турбо дизел с мощност 204к.с., който според производителят е по-икономичен с 17%, спрямо старата версия. Базовият модел ще разчита на познатият - 2.4 литров дизел с мощност 150к.с., а на някои пазари под капака място ще намират дири и 3.0 литров, турбо дизел, както и бензиновите 2.7 и 4.0 литрови мотори. Трансимисиите са механични или автоматични, а задвижването на четирите колела ще се предлага серийно за повечето версии.
В интериора не откриваме много разлики, освен новата мултимедийна система с 9-инчов екран, променен дизайн на инструменталният панел пред водача, наличие на амбиентно осветление, камера за задно виждане и комплекта за подпомагане на шофирането включващ редица асистенти и системи увеличаващи сигурността. Новост е версията Legender, която ще се предлага с малко по-различна визия и върхово ниво на оборудване включваща редица камери осигуряващи 360 градуса видимост около автомобила, висококачествена озвучителна система, ел. заден капак и др. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар