петък, 7 юни 2019 г.

BMW представи M8 Coupe (F93) и Cabrio (F92)

Тази седмица марката представи М-версиите на BMW 8-series. моделите ще бъдат достъпни на пазара още това лято, като цените в САЩ ще стартират от 133 000 долара. Към момента цените в Европа не са известни. На разположение ще бъдат две версии на мощност, като за стандартното М8, 4.4 литровият, турбо мотор ще генерира 592к.с., а за версията M8 Competention, мощността се покачва до 617к.с. Трансмисията при всички случаи е 8-степенна, автоматична. Според производителят ускорението от 0 до 100км/ч. е 3.3 и 3.2 секунди, а максималната скорост, когато не е ограничена на 250км/ч, може да достигне завидните  - 305км/ч.
Стандартно задвижването се осъществява чрез четирите колела, като водача разполага с функция за деактивиране на контрола на стабилността, при което цялата мощност се предава само на задните колела. Специално внимание се обръща на адаптивните амортисьори и електромеханичното серво управление. Новата спирачна система е снабдена с два режима на работа, които влияят пряко на усилието на педала. 
Стандартното оборудване по подразбиране е богато, като серийно ще бъдат налични неща като: хедъп дисплей, асистент за шофиране, функция за автоматично паркиране, спортни седалки и т.н. Срещу доплащане ще се предлага "M-carbon", външен пакет, който подобрява аеродинамиката, като някои от детайлите са изработени от карбон с цел понижаване на теглото, което в стандартната версия е 1885кг.





Няма коментари:

Публикуване на коментар