петък, 27 юли 2018 г.

Екзотични: Qiantu K50

Според последните данни в Китай, има над 500 марки, които предлагат автомобили с електрическо задвижване. Ясно е, че не всички представляват интерес и предлагат нещо смислено, но има и такива, които привличат внимание към себе си. Такава например е новосъздадената Qiantu Motors, която от края на август ще представи на пазара спортен електрически модел с цена от около 1 млн. юана. 
Qiantu K50, се задвижва от два електромотора позиционирани съответно на предния и задния мост с обща мощност 380к.с. Според информацията предоставена от производителя, автономията на техният модел е около 380км. или 580км., при постоянна скорост от 60км/ч. Това обаче трудно може да бъде постигнато, тъй като ускорението на двуместният модел до 100км/ч от място става за 4.6 секунди, а с лекота се достига до максималната скорост от 200км/ч. 
За изработката на модела производителя използва предимно олекотени материали, но общото тегло все пак възлиза на 1960кг. Спирачната система е дело на Brembo, а електрониката е доставяна от Bosch.


Няма коментари:

Публикуване на коментар