вторник, 12 април 2016 г.

Tesla Model S с фейслифт

Броени дни след премиерата на Tesla Model 3, който до момента има над 300 000 заявки, марката представя фейслифт версията на своя първи модел. Представеният през 2012 година Tesla Model S доби световна популярност и се радва на задоволителни продажби въпреки солената си цена. В обновената версия тя няма да бъде по-ниска, но клиентите ще се радват на по-изчистен дизайн, изцяло LED светлини и нов дизайн на джантите. В интериора промени няма, но на разположение на клиентите ще бъдат нови декоративни елементи от светъл и тъмен бук. Климатичната инсталация също е променена и снабдена с филтър, който прочиства въздуха на 98%. Емблематичният, 17-инчов дисплей разположен вертикално остава в серийното оборудване. Третия ред седалки също ще продължава да се предлага, но срещу доплащане. Да припомним, че именно той стана причина за привикването на близо 3000 автомобила от Tesla Model X във фирмените сервизи, тъй като бе открито, че в случай на инцидент той не е захванат надеждно към основата и е възможно да причини тежки контузии на возещите се. 
Относно механиката промени няма или поне не се съобщава за такива. Моделът се задвижва от два електромотора позиционирани на предния и задния мост, които допринасят за завидно сцепление и контрол на автомобила благодарение на четирите задвижващи колела. Те черпят енергия от литиево-йонна батерия с мощност 70 или 90кВтч. Според данни от производителя обновеният модел в най-мощната си версия - P90D, чиято сумарна мощност на електромоторите е 762к.с., ускорява от 0 до 100км/ч за едва 2.8 секунди, а максималната скорост е 155 мили в час. Дистанцията, която може да се измине с едно зареждане на батерията при положение, че средната скорост е 55 мили и климатикът е изключен е съответно: 302, 309, 366 и 357 мили за версиите 70, 70D, 90D и P90D. цените остават непроменени или за базовата версия ще трябва да се разделите с малко, по-малко от 100 000 долара, ако се намирате в -Калифорния. Има слух, че марката подготвя и по-евтина версия на модела обозначена като 60 и 60D, чиято мощност на батерията ще е 60kWh, а автономията ще възлиза на 200 мили или 322км. 
Не трябва да забравяме обаче, че в САЩ, марката изгражда зарядни станции използващи слънчева светлина, които клиентите на марката ще могат да зареждат своите модели напълно безплатно. Клиентите също така се радват и на безплатен сервиз през първите 7 години. Гаранцията е 4 години или 100 000, като тази на батерията е 8 години независимо от експлоатацията. Все още обаче марката не предлага резервна гума, тъй като тя добавя значително тегло към автомобила. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар