петък, 3 февруари 2023 г.

Zeekr X има всички шансове за успех в Европа, където ще бъде наличен от това лято

 В рамките на три години, китайската марка представя своят трети модел наречен просто - Х. Това е компактен електрически кросоувър с характерният за марката дизайн, който ще се откроява значително от своите конкуренти. 

Базиран върху платформата на Smart #1 и Volvo XC40 , новият модел е с дължина от 4.45 метра и предлага място за 5 човека, които ще се радват на модерен и гъвкав интериор, чиито снимки ще бъдат разпространени по-късно. 

Все още няма официална информация относно задвижването, но се очаква базовата версия на Zeekr X да се задвижва от електромотор задвижващ задните колела с мощност 272 к.с. Ще бъде налична и версия с два електормотора с обща мощност от 428 к.с., които ще ускоряват модела до 100 км/ч. от място под 4 секунди. Най-вероятно батерията ще бъде доставяна от CATL и ще разполага с 66 или 82 кВтч., които ще осигуряват автономия от поне 600 км. 

Повече подробности ще станат ясни в по-късен етап и ще бъдат добавени към този пост. Продажбите на Zeekr X ще започнат от тази пролет, като моделът ще се предлага и в Европа. Цени все още не са оповестени. 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++

От снимката на интериора става ясно, че Zeekr X ще разполага със скромен за китайските стандарти цифров инструментален панел и основен 14.6-инчов плаващ дисплей за инфотаймънт системата, който има функцията да се плъзга към пасажера и той да играе на видео игри по време на движение. Всичко това е допълнено от Моделът ще се предлага във версия с 4 или 5 места, които осигуряват отлична опора по време за ускорението до 100 км/ч. от място, което отнема 3 секунди. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар