четвъртък, 16 февруари 2023 г.

DR 1.0 EV ще стартира в Европа с цена от 26 000 евро.


По време на представянето на новият бранд на DR с името 
Sportequipe, направи впечатление, че в моделната гама на марката присъства модел, който не е в портфолиото на DR. Sportequipe S1, бе модифицирана версия на Chery Carme и веднага направи впечатление с отличителният си дизайн на субкомпактен градски автомобил. Сега DR от своя страна представя своята версия на модела наречена - 1.0, която ще бъде позиционирана като стартов модел в портфолиото на марката.

 DR 1.0 е с дължина 3.2 метра и предлага място за четирима и багажно пространство от 110 литра. Интериора предлага модерно технологично оборудване с цифров инструментален панел пред водача и вертикално позициониран 9.7-инчов дисплей за мултимедийната система. Стандартното оборудване включва още задна камера, климатик, тапицерия от кожа и плат, пълен ел. пакет, сензори за паркиране, поставка за безжично зареждане на телефон и др. 

За задвижване DR 1.0, разчита на същият електромотор с мощност 61 к.с.  с постоянен магнит и батерия с капацитет 31 кВтч., която осигурява автономия до 210 км. Максималната скорост и тук е ограничена на 120 км/ч., а времето за ускорение до 50 км/ч. от място става за 5 секунди имайки предвид, че общото тегло на миника възлиза на 1050 кг.  Добрата новина е, че моделът поддържа възможност за бързо зареждане от станции с мощност до 40kW. При нормални условия времето за зареждане на батерията ще отнема до 6 часа.

Продажбите на DR 1.0 в Италия ще стартират тази пролет с цени от 25 900 евро, без субсидии, които в различните условия могат да намалят цената с около 6 000 евро. Производителят дава гаранция на батерията от 8 години, а на автомобила до 100 000 км. или 3 години. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар