четвъртък, 25 ноември 2021 г.

Второто поколение на Kia Niro показано в Сеул

Корейците представиха официално новото поколение на хибридната  Kia Niro, чиито дизайн, както се очакваше е инспириран от концепцията Kia HabaNiro, която видяхме през 2019 година. Според говорител на марката, моделът предлага баланс между най-новите екологични норми и изискванията на съвременните клиенти. 



Към момента марката не съобщава подробности относно механиката, но се знае, че моделът ще бъде оборудван с 1.6 литров, бензинов мотор и електромотор, които ще задвижват модела в хибриден, плъгин-хибриден и изцяло електрически режим. Планира се и чисто електрическа версия с мощност 210 к.с. и автономия около 500 км. 


Интериора е изграден от изцяло рециклируеми материали и предлага цифрова обстановка с комбиниран дигитален панел пред вадача за инструментариума и инфотайнмънт системата. На борда намира място и новата система наречена "Greenzone Drive Mode", която разпознава автоматична зададените в навигацията зелени зони и прехвърля работата на задвижващата система в изцяло електрически режим. Повече подробности за модела ще бъдат добавени допълнително. 
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация, продажбите на новото поколение Kia Niro ще стартират от края на януари месец - 2022 година. Първоначално моделът ще бъде наличен само в хибридната си версия с 1.6 литров, бензинов мотор с мощност 105 к.с. и електромотор внедрен в 6-степенната, роботизирана предавателната кутия, чиято обща мощност възлиза на 141 к.с. Моделът ще има способността да се движи в изцяло с помощта на електромотора при включен Green Zone режим, който автоматично разпознава чрез навигацията, кога навлизате в жилищна зона при ограничение на скорост от 30 км/ч. Средният разход на хибридната версия е посочен от 4.8 л/100км. До края на същата година трябва да бъдат представени Plug-in хибридна и EV версиите на модела.



Няма коментари:

Публикуване на коментар