събота, 2 март 2019 г.

Kia Niro с фейслифт и нов интериор

Корейците представят обновената версия на Kia Niro, чиито продажби трябва да започнат тази пролет. Първоначално хибридният кросоувър бе предназначен за американския пазар, но се оказа, че той бе приет радушно и в Европа. За две години от модела са продадени над 100 000 бройки на стария континент.
Външно моделът е видимо променен и се е сдобил със значително по-модерна визия. Нови брони, радиаторна решетка и новата оптика на предните и задните LED, открояват обновената версия. Въпреки, че марката не е разпространила снимки на интериора се съобщава и за значителни промени там. Съобщава се за: 7-инчов, цифров инструментален панел пред водача, мултимедия с 10.2-инчов дисплей, премахване на лоста за ръчната спирачка, тъй като същата вече е еликтрическа и по-високо качество на вложените материали. Серийно вече ще бъде наличен и пакета за подпомагане на шофирането включващ: адаптивен автопилот, система за предотвратяване на сблъсък, датчик за обекти в сляпата зона на водача и асистент поддържане движението в пътното платно.  
По отношение на това, което се намира под капака промени няма. Хибридните версии ще продължават да разчитат на 1.6 литровия, бензинов мотор с мощност 103к.с., куплиран с 6-степенната двудискова трансмисия и електромотор с мощност от 44 или 61к.с. (за Plug-in хибридната версия). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар