събота, 7 август 2021 г.

Екстремният Morgan Plus Four CX-T само в 8 екземпляра и цена от 200 000 евро

 На дали някой си е представял, че консервативната английска марка ще представи подобен модел. Тази седмица Morgan, показа своето последно творение наречено Plus Four CX-T. Става въпрос за екстремен модел предназначен за забавление извън пътя, който ще бъде произведен в едва 8 екземпляра с цена от около 200 000 евро и то без данъци и такси. Всичките бройки вече са разпространени на най-верните клиенти на марката, която история датира от 1910 година. Първият четириколесен модел - Morgan 4/4 е представен преди повече от 80 години и от тогава до сега, моделите на марката нямат кой знае, какви конструктивни промени. 


Както се досещате Morgan Plus Four CX-T е базиран на представеният преди една година  Morgan Plus Four. С помощта на Rally Raid UK, моделът е силно модифициран с ново окачване и увеличен до 23см. клиренс. На лице са офроуд предпазни елементи и външен ролкейдж, който защитава двамата пасажери въпреки наличието на твърд покрив. Подобаващо за един сафари-крос модел, автомобилът е оборудван с всичко необходимо за безпроблемно изживяване в девствената природа. Добавени са четири мощни прожектора, две резервни гуми, два резервоара по 11 литра, алуминиеви скари в случай, че затънете в дълбок пясък, както и пълен ремонтен комплект. Всичко това е довело до значително увеличение на общото тегло, което възлиза малко над 1300кг.


За задвижване Mprgan Plus Four CX-T, разчита на познатият - 2.0 литров, турбо бензинов мотор от BMW с мощност 255 к.с., куплиран с модифицирана 6-степенна, механична трансмисия с увеличена главна предавка и диференциал с ограничено приплъзване с възможност за работа в три режима: Road, All Terrain и All Terrain Extreme, като задвижващи са само задните колела. Марката ревностно пази в тайна динамичните характеристики но уверява, че приключението и забавлението с този модел са безгранични. В случай на интерес, марката е готова да увеличи тиража на тази версия. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар