четвъртък, 24 юни 2021 г.

Ferrari представи модела - 296 GTB с V6-цилидров мотор

 Италианската марка представи последният си модел под името - 296 GTB. Това е революционен модел за марката, тъй като показва в каква насока ще се развиват бъдещите модели имайки предвид предстоящото електрифициране, което ще обхване всички производители в световен мащаб. Според мнозина, този модел е духовен наследник на представеният в края на 60-те години Ferrari Dino, тъй като за пръв път от тогава, модел на марката разполага с 6-цилиндров агрегат. 



Ferrari 296 GTB, разполага с хибридна система снабдена с изцяло нов, V6-цилиндров, 2.9 литров мотор снабден с две турбини, чиято мощност е 654 к.с. Той е куплиран с електромотор и общата мощност подавана към задните колела възлиза на 819 к.с. Трансмисията е двудискова, 8-степенна, а на борда място намира и батерия с капацитет от 7.5кВтч., благодарение на която моделът може да измине до 25 км. в изцяло електрически режим. Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. е в рамките на 2.9 секунди, а максималната скорост е определена на - 330 км/ч. 



Интериора е концентриран върху водача с цифров инструментален панел пред него. Пред спътника място намира задължителният за марката вече информационен панел, който показва телеметрията на автомобила. Обявената базова цена на Ferrari 296 GTB е 269 000 евро, като на собствениците се дава възможност срещу допълнителна сума да оборудват своя модел с пакета Assetto Fiorano с двуцветно оцветяване, карбонови елементи и намалено с 27кг. общо тегло. Опционално се предлагат и олекотени карбонови джанти с помощта на които се смъкват още 7кг. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар