сряда, 23 юни 2021 г.

Второто поколение на Infiniti QX60, представено в САЩ

Производствената версия на представената миналата година концепция Infiniti QX60 Monograph, бе представена официално днес. Триредовият SUV на марката, е представен през далечната 2011 година под името Infiniti JX, като в последствие бе преименуван на QX60, чиито наследник виждаме днес пред нас. Дизайна на новото поколение повтаря линиите на концепцията и според производителят е комбинация от - мощен атлетизъм съчетан с хармония и простота. 




Интериора предлага място за шест човека, като всеки разчита на свое индивидуално кресло. Дебют в този модел правят новите седалки снабдени с масажна и обдухваща функция за първия ред, които според създателите предлагат усещане за нулева гравитация. Стилът е нов за марката, но типично японски съчетаващ дървени материи с повърхности от полуанилинова кожа. Пред водача място намира цифров инструментален панел с размер от 12.3-инча с възможност за смяна на функциите, както и опционален - цветен, 10.8-инчов хедъп екран. Мултимедийната система е оборудвана с 12.3 инчов дисплей, а серийно предлаганата тризонова климатична инсталация се управлява от сензорен контролен панел с обратна връзка. Срещу доплащане ще бъде налична новото поколение на полуавтономната система за шофиране с възможност за автоматично спиране и управление, разпознаване на пътни знаци и функция за движение в трафик без намесата на шофьор до 30 секунди. 



Под капака на второто поколение Infiniti QX60, място намира добрия - стар 3.5-литров, V6-цилиндров, атмосферен мотор, чиято мощност е увеличена на 295 к.с. Новост е 9-степенната, автоматична трансмисия, която задвижва предните или четирите колела в зависимост от версията. Системата 4х4 е от ново поколение с възможност за интелигентно разпределяне на въртящия момент между колелата. От следващата година, моделът ще се произвежда и в Китай, където ще се предлага с 2.0 литров, турбо бензинов мотор с променлива компресия и мощност от  252 к.с.


Няма коментари:

Публикуване на коментар