четвъртък, 10 септември 2020 г.

Lucid Air представен официално в САЩ с цена от 80 000 долара

Американската компания представи официално производствената версия на Lucid Atieva, чието име ще бъде Lucid Air. Електрическият, ултра луксозен седан разполага с всички най-нови технология в областта на електрическото задвижване и ще се предлага  в няколко различни вариации на мощност. Външно дизайнът на серийният модел не се е променил, ако изключим  наличието на по-големите странични огледала. 
Върховата версия ще разполага с батерия, чиито капацитет от 113кВтч., ще осигурява автономия от 748км., като комбинираната мощност на електромоторите възлиза на  1080 к.с. Според производителят ускорението до 100км/ч на тази версия ще отнема 2.5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 270км/ч. 
Версията с мощност 800 к.с., ускорява за 3 секунди до 100км/ч, но автономията му възлиза на цели 832 км. Базовата версия е с мощност 620 к.с. и ще достига 100км/. за 3.2 секунди. Посочената автономия за нея е от 653 км. 
Производителят съобщава, че зареждането на батериите няма да отнема много време, като прогнозира, че при бързозарядни устройства собствениците ще зареждат своите модели с енергия, достатъчна да бъдат изминати малко над 400км., само за 20 минути.
В интериорът се наблюдават известни различия спрямо този на предпроизводствената версия,но като цяло технологиите са запазени. Пред водача място намира плаващ, цифров инструментален панел с 34-инчов, 5К екран, а вертикално разположеният в средата дисплей за инфотайнмънт системата ще се скрива в таблото, когато същият не се използва. Lucid Air ще се предлага във версия с 5 и четири места, като последната ще разполага с две самостоятелни задни кресла с възможност за реглаж на облегалката до 55 градуса, като ще осигурят първокласна самолетна обстановка. Стъкленият панорамен покрив е серия за модела,както и автономната система за шофиране от трето ниво. 
Цените в САЩ ще започват от 72 500 долара след премията от 7 500 долара за покупка на електрически модел. Най-скъпата версия обаче ще достига цена от 161 500 долара. Компанията е в крайна фаза на разроботка на своя SUV модел, който трябва да бъде показан още тази година. Неговото производство обаче ще започне през 2022 година и ще се предлага, като модел за 2023 година. Технологично той ще стъпи на седана и не се очакват съществени различия в ценовата листа. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар