събота, 11 юли 2020 г.

Lada Niva се завърна

Сред като руснаците с помощта на Renault, успяха да си върнат от GM, правата върху името "Niva", руската марка придоби и правата върху Chevrolet Niva. Сам по себе си, този архаичен модел не представлява интерес, но добрата новина е, че до няколко години руската марка ще представи производствена версия на концепцията Lada 4x4 Vision, която чакаме с интерес и ще носи името Lada Niva. До тогава обаче ще трябва да се задоволим с обновената версия на Chevrolet, чието име вече ще е Lada Niva.
Марката се е постарала да направи някакви промени с минимум средства, като е променила леко визията и интериора. Външните промени включват рестилизирани брони, нови предни светлини и променена радиаторна решетка. Джантите също са с нов дизайн, а цветовата гама е допълнена с нови цветове. В интериора наблюдаваме наличие на мултимедийна система, нов дизайн на инструменталния панел пред водача и серийно предлагана озвучителна система. Седалките са с нов дизайн и подобрена странична упора. 
По отношение на механиката промени няма. Под капака място намира бензиновия - 1.7 литров, атмосферен мотор с мощност 80к.с., куплиран с 5-степенна, механична трансмисия предаваща движението перманентно към четирите колела. Новост е версията "Off-Road", която разполага с офроуд пакет и шнорхел, който дава възможност да се пресичат по-дълбоки водни препятствия. цени все още не се съобщават, нито това до кога, този модел ще се предлага на пазара в Русия и бившите републики. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар