понеделник, 17 февруари 2020 г.

Това е четвъртото поколение Kia Sorento

Корейците представиха първите официяни снимки на новото поколение Kia Sorento. Според информацията новият модел разполага с по-дълго междуосие и е построен върху изцяло нова платформа. Видимо моделът е израснал във всяко едно отношение и от семеен се превръща в бизнес SUV модел с място за 7 човека. Интериора е модерен и луксозен, като за неговата направа са използвани високакачествени материали. Пред водача място намира цифров инструментален панел с размер от 12.3-инча, а инфотайнмънт системата разполага с широкоекранен 10.2-инчов дисплей. Скоростният лост е отстъпил място на въртящ се клъстер, а амбиентното осветление предава класна атмосфера в салона. 
Към момента все още няма официална информация за механиката, но по-всяка вероятност всички версии ще се предлагат само с 6 или 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Няма да е изненада, ако видими хибридна версия, но така или иначе бензиновите - 2.0  и 2.5 литрови турбо мотори ще намерят своето място под предния капак.  Дали ще има дизелова версия все още не е потвърдено, но се надяваме да разберем това още тази седмица. Официалната премиера на модела ще се състои по време на автосалона в Женева, който ще отвори врати следващия месец.
+++++++++++++++++++++++++++++++
За задвижване, новото поколение на Sorento ще разчита и на новият - 1.6 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото, куплиран с електромотор, чиято обща мощност е 230к.с. Потвърден е и 2.2 литровият, турбо дизел с мощност 202к.с., който ще може да се куплира с новата 8-степенна, автоматична трансмисия. В САЩ и Корея, ще бъде налична и версия с 2.5 литров, бензинов, T-GDI мотор с мощност 281к.с. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар