петък, 1 март 2019 г.

Ferrari F8 Tributo е подобобрено 488 GTB

Едва четири години след премиерата на Ferrari 488 GTB, моделът е подменен и отива в историята. Наследника на модела носи името F8 Tributo и разполага със същия 3.9 литров, турбо агрегат, но с мощност от 720к.с. За сега не се съобщава нищо за трансмисията, но най-вероятно, тя ще е подобрена версия на 7-степенната двудискова, която намира място в настоящият модел. 
Като цяло пропорциите на новият модел са идентични с тези на 488 GTB, което ни кара да мислим, че в същност, това е негова подобрена версия. Аеродинамиката е нова и по-ефективна, а общото тегло е понижено  с близо 40кг. Благодарение на по-мощният агрегат динамичните характеристики са почти идентични с тези на Ferrari 488 Pista. Според призводителят ускорението на F8 Tributo, до 100км/ч от място възлиза на 2.9 секунди, а максималната скорост е точно 340км/ч. 
В интериора обстановката е позната, но реално всеки един елемент е с променен дизайн.  Качеството на материалите разбира се е на висота, като но бъдещите собственици е осигурена авангардна обстановка. Официалната премиера на модела ще се състои по време на автосалона в Женева. Най-вероятно откритата версия на модела ще бъде представена следващата година, а защо не и още това лято. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар