понеделник, 18 март 2019 г.

Cadillac CT5 ще бъде представен в Ню-Йорк

Седаните не са мъртви! По време на предстоящия автосалон в Ню-Йорк, марката ще покаже новият си модел наречен СТ5, който най-вероятно ще замени модела CTS и реално се позиционира между Cadillac ATS  и CT6. Дизайна на новият седан е вдъхновен от този на концептуалния Cadillac Escala, но е значително по-култивиран. Странно е решението за новата линия на задния, страничен прозорец, което придава на модела по-евтин вид. 
В интериора обаче няма нищо евтино и е оринтиран към водача. Там място намират най-новите технологии, качествени материали, нова инфотайнмънт система и система за автономно шофиране. Впечатление прави и новия волан с вградени светлинни индикатори, което е новост за марката. 
Cadirlac CT5 е базиран върху модифицираната Alpha платформа със задно задвижване и ще се задвижва от 4-цилиндровия, 2.0 литров, турбо мотор с 237к.с., както и 6-цилиндровия, 3.0 литров, би-турбо, чиято мощност е 335к.с. Новата 10-степенна, автоматична трансмисия е потвърдена за модела, а в по-късен етап ще бъде представена и версия с 4.2 литров, V8-Twin Turbo агрегат. Задвижването на четирите колена няма да е чуждо за модела.
Продажбите на СТ5 в САЩ ще започнат в края на лятото, а малко след това ще бъде достъпен и моделът СТ4, който ще замине ATS. Освен в Северна Америка, компанията ще предлага седана и в Китай, но не по-рано от началото на следващата година. Цени все още не са оповестени. Повече снимки, както и официалната информация за модела ще бъдат публикувани в последствие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар