петък, 15 март 2019 г.

Първи снимки на Tesla Y

Рано тази сутрин в САЩ, бе представен най-новият модел на компанията под името Tesla Y. Този компактен за американците електрически кросоувър ще бъде достъпен на пазара от средата на 2020 година, като цените ще започват от 39 000 долара. Дизайна е в стила на Tesla Model 3, а вътрешното пространство предлага място за седем човека. 
Все още официална информация за модела липсва, но се знае, че стандартната версия на модела ще се предлага от средата на 2021 година, а до тогава ще бъдат налични модификациите Long Range с автономия от 482км., ускорение от 0 до 100км/ч  за 5.5 секунди, максимална скорост от 209км/ч. и цена от 47 000 долара. Втората достъпна версия ще разполага с намалена до 460км автономия, но за сметка на това ускорението е намалено до 4.8 секунди, а максималната скорост увеличена на 218км/ч., както и цената на 51 000 долара.   На върха в гамата ще стои версията Perfomance, с автономия от  450км. При нея ускорението до100км/ч от място става за 3.5 секунди, а максималната скорост възлиза на 241км/ч. Стартовата цена за нея ще бъде 61 000 долара. 
По-късно днес очакваме и снимки на интериора с опционален трети ред седалки. Най-вероятно неговият дизайн ще бъде в стила на Model 3, като главен акцент ще има 15.0-инчовия, плаващ хоризонтално дисплей. Стъкленият покрив също допринася за добрата атмосфера и ще се предлага серийно за модела. Още снимки, както и информация очакваме да бъде достъпна по-късно днес.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Според последната информация става ясно, че интериорът повтаря линиите на този от Model 3, със скрити вентилационни отвори, 15-инчов дисплей, чрез който се командват всички функции в автомобила и разбира се виртуален информационен панел пред водача. Полуавтономната система за шофиране ще се предлага серийно за модела. Багажното пространство при сгънати седалки възлиза на внушителните - 1840 литра, а коефициентът на челно въздушно съпротивление е 0.23. Потвърдено е и, че платформата е идентична с тази на Model 3, което ще рече, че батериите ще бъдат с мощност между 50 и 75 kWh., а електромоторите ще са два, съответно по един на предния и задния мост, като този на предния мост ще се предлага срещу доплащане за версията със задвижване на четирите колела. Мощността ще варира от 252 до 473к.с. в зависимост от модификациите. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар