вторник, 10 октомври 2017 г.

Плановете на Renault до 2022г.

Наскоро станаха ясни, какви са плановете на концерна в близките 5 години. За съжаление не можем да споменем конкретни модели, но като цяло става ясно, че Renault си е поставила цел до 2022 година да представи 21 нови модела и модификации, като 12 от тях ще бъдат с хибридно, а осем с изцяло електрическо задвижване. Подготвя се и нов MPV модел, който обаче ще бъде насочен за пазарите в Индия, а пък в Китай очакваме изцяло нов, електрически модел. Специално внимание са отделя на моделите с нулеви емисии, чиито пробег с едно зареждане ще бъде увеличен до 400км. в реални условия. Повечето от тях ще бъдат оборудване със система за автономно шофиране от 3-то поколение, а през 2022 година ще бъде налична и 4-тото поколение. 
Амбициите на компанията са да увеличи продажбите почти двойно, като в момента те възлизат на близо 3.5 млн. автомобила годишно. Освен това разхозоте за производство ще бъдат намалени с около 30%, като за целта повечето от моделите на Renault, Nissan, Mirsubishi и Lada ще използват едни и същи платформи. 
Друга цел пред компанията е до края на 2022 година 100%, от нейните модели да разполагат с интернет свързаност. За всички тези нововъведение са отделени 18 млрд. евро, което безпорно ще окаже резултати. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар