вторник, 1 март 2016 г.

Lamborghini Centenario с цена от 1.75 млн. евро

Един от най-красивите и скъпи експонати в Женева е този на щанда на Lambrghini. Марката представя своя пореден бутиков модел предназначен за богопомазани индивиди, които без колебание ще се разделят с 1.75 милиона евро, без данъци и такси. Друг е въпроса дали някога ще успеят да изцедят възможностите на това чудовище с мощност 770к.с. 
Laмborghini Centenario ще бъде построен само в 40 екземпляра (всичките разпродадени предварително) по случай 100 годишнината от рождението на основателя на компанията. Моделът е базиран на Lamborghini Aventador, но не се лъжете, това е най-технологичният продукт предлаган някога от марката. Двигателят е познатият - 6.5 литров, V12-цилиндров, куплиран с двудискова трансмисия задвижваща четирите колела. Каросерията е изработена изцяло от въглеводородни сплави, което е довело до постигане на общо тегло от 1520кг. Това прави цена от 115 евро за грам. Ускорението на модела от 0 до 100км/ч става за 2.8 секунди, максималната скорост е над 350км/ч, а гордостта на инженерите е факта, че Centenario спира от 100 до 0 в рамките на 30 метра. 
Въпреки, че моделът е бил подложен на очевидна диета в интериора не липсва нищо. Обстановката в никакъв случай не е спартанска. Почти всички детайли са обшити с кожа Alcantara, а налице е и дори инфотейнмънт система с 10.1 инчов разположен вертикално дисплей.


Няма коментари:

Публикуване на коментар