сряда, 2 септември 2015 г.

Citroen Cactus M Concept разполага с винилови седалки и надуваем покрив

Преди около два месеца Bollore представи плажен, електрически модел, за който се твърдеше, че е духовен наследник на популярният през 70-те година Citroen Mehari. Днес обаче от Citroen разпространиха снимки на истинският наследник на култовият модел, но като концепция. Под името Citroen Cactus M марката показва, от какво имат нужда днешните сърф любители. Както се вижда моделът е базиран на  Citroen C4 Cactus, чиито покрив е отстранен. Задните врати също са премахнати, а моделът е оборудван само с две - пластмасови врати, които обаче не могат да се демонтират. Като цяло видът е по-мускулест и солиден. Интериорът пък е изработен от винилов, непромокаем материал, а на пода има инсталация за отичане на водата. В случай на по-силен дъжд, марката предлага интересно решение с надуваем покрив подобен на дюшек, който може да се прикрепва към А и Б колоните. Странични и задни стъкла липсват, въпреки, че на централната конзола намираме бутон за подгряване на задното стъкло. Климатична инсталация също липсва. 
За задвижване Citroen Cactus M Concept разчита на 3-цилиндровия, турбо бензинов агрегат с мощност 108к.с. Той е куплиран с 6-степенната, роботизирана трансмисия оборудвана с функцията Control Grip, която позволява на водача да избира различни режими за по-добра проходимост. 
Като цяло това, което виждаме пред нас ще си остане чисто и просто един шоу кар. Единствените елементи, които могат да намерят място в по-нататъшното развитие на C4 Cactus са: предните и задните LED светлини. Официалната премиера на концепцията ще се състои на 15-ти септември по време на автосалона във Франкфурт, където моделът ще има за цел да привлича вниманието към фирменият щанд на посетителите. Да припомним, че в началото на годината в Китай, бе показан страхотният Citroen Aircross Concept, които би се справил по-добре с този задача. Но явно от марката смятат, че ние в Европа се интересуваме повече от подобни плажни автомобилчета. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар