неделя, 11 декември 2011 г.

Официални снимки на BMW 6 Gran Coupe






В навечерието на новогодишните празници фирмата представи официалните снимки на BMW 6 Gran Coupe, което ще бъде пряк конкурент на Mercedes - CLS. От щутгардската фирма обаче ще се опитат да бъдат с едни гърди напред като през 2012г., представят Mercedes CLS Shooting Brake.
За никого не е тайна, че елегантния спортен седан е вариация на BMW 6-та серия, но с увеличена дължина и височина. Продажбите на BMW 6 Gran Coupe в Европа ще стартират с три модификации - две бензинови и една дизелова. Бензиновите версии 640 и 650, ще разчитат съответно но 3.0 литровия би-турбо мотор с мощност 317к.с. и познатият ни 4.4 литров V8-цилиндров би-турбо мотор чиято мощност тук е 445к.с. Всички те ще бъдат куплирани с 8-степенната автоматична трансмисия, като за версията 650i ще се предлага и системата xDrive.
Версията задвижвана с дизелово гориво ще носи обозначението 640d и разполага с 3.0 литровия би-турбо, дизелов агрегат чиято мощност е 313к.с. Според информацията ускорението до 100км/ч ще става за 5.4 секунди - същото като на 640i, а средния разход на гориво е 5.5л/100км. Всички модификации ще бъдат оборудвани със Стоп/Старт система и регенериране на спирачната енергия.
Както се вижда от снимките, интериора на четиривратото купе в най-скъпото му изпълнение - "M individual", ще бъде изключително луксозен. Багажното пространство е 470л., но благодарение на падащите облегалки на задните седалки, то може да бъде увеличено до над 1200л. Серийното оборудване включва и навигационната система "Professional and iDrive", снабдена с 10.2 инчов дисплей. Системата "iDrive", също е на лице, както и ново поколение на "Head-Up-Display" проектиращ информация за водача на предното стъкло. За добрата атмосфера в купето се грижи четиризонова климатична инсталация, която регулира автоматично температурата в различните зони.
Цени за сега не се споменават, но те ще станат ясни в началото на следващата година. В Европа, BMW 6 Gran Coupe ще бъде представено официално по време на автосалона в Женева през март месец, но най-вероятно дебютът на модела ще се състои на автосалона в Детройт.




Няма коментари:

Публикуване на коментар