вторник, 28 май 2024 г.

GAC Trumpchi GS8 с фейслифт и ултра луксозна версия


Луксозният SUV модел на марката получава планирано обновяване, три години след своята премиера. Второто поколение на Trumpchi GS8, получава по-елегантен стил и още по-луксозно оборудване. Външно обновената версия веднага може да бъде различена с новата си огромна радиаторна решетка и промененият дизайн на броните. Дръжките на вратите вече са прибиращи се, а към праговете е добавена и никелирана добавка, тъй като китайците явно нямат проблем с прилагането на този материал, който повече от производителите вече избягват поради безумните на моменти - еко изисквания. 
Интериора като цяло е без промяна и е идентичен с този на флагманската версия ES9, която най-вероятно съвсем скоро, също ще бъде подложена на леки козметични промени. Съобщава се за нови висококачествени материи, както и обогатена цветова гама при избора за тапицериите и кожите. Новост е пет местната версия, чиито задни седалки в най-високото ниво на оборудване „Executive Luxury" ще разполагат с масажна и обдухваща функции. Наличните вариации с 6 и 7 места остават в гамата на модела. Излишно е да се споменава, че на борда място ще намира богат набор от асистенти подпомагащи шофирането, включително и система за заден кръстосан трафик. За доброто настроение на пасажерите се грижи премиум озвучителна система от Borg-Warner.

По отношение на механиката няма различия. Под капака място ще намира 2.0 литровия, 4-цилиндров, бензинов турбо мотор с мощност 252 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните или четирите колела в зависимост от версията. Хибридната версия с технологията от Toyota с интегриран в E-CVT трансмисията електромотор, чиято обща мощност възлиза на 372 к.с., също остава в гамата на модела. 

Продажбите на обновеният GAC Trumpchi GS8 в Китай ще стартират от следващия месец с цени между 24 900 и 34 200 долара. От началото на следващата година моделът ще бъде наличен и на експортните пазари, като за сега не е потвърдено дали ще бъде наличен в САЩ, след наложените нови митнически ставки. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар