петък, 21 април 2023 г.

iCar-03 ще бъде първият модел на марката

 Chery продължава да представя свои подмарки с което напълно размива моделната си гама и явно не се страхува от вътрешен канибализъм. Така на бял свят се появява марката iCar, която ще предлага предимно електрически модели предназначени към по-младите и взискателни клиенти, като ценовият диапазон ще бъде между 20 и 25 000 долара. Новата марка също така възнамерява да открие над 300 свои представителства в Китай и то още тази година. 

Първият модел на марката ще бъде представен още следващата година и ще носи обозначението - 03. Това е компактен, ъгловат SUV с дължина от 4.2 метра и междуосие от 2.7 метра. Въпреки, че няма да има претенции за сериозни офроуд качества, то преходите извън пътя ням да бъдат проблем за него. 

Информация относно задвижването все още не е разпространена, но според анонимни източници за задвижване iCar 03 ще разчита на два електромотора задвижващи четирите колела и ще разполага с 10 режима на движение, а на борда място ще намира и автономна система за шофиране от ниво 2+. Тъй като моделите на iCar ще се възползват от платформата F0X, която е основа за моделите на Exceed, трябва да очакваме и хибридни версии оборудвани с бензинови агрегати, които ще служат предимно за дозареждане на тяговите батерии произвеждани в сътрудничество с CATL. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Базовата версия на iCar-03 ще се задвижва от един електромотор с мощност 183 к.с. и литиево-желязна батерия от CATL с капацитет 65 кВтч. Обявената автономия на модела е 500км., а времето за зареждане на батерията от 10 до 80%, няма да надхвърля 30 минути. Версията с два електромотора и задвижване на четирите колела ще разполага с 230 к.с. и батерия с капацитет от 69 кВтч. Нейното общо тегло е 1892 кг. и ще ускорява до 100 км/ч. от място за 6.5 секунди. Срещу доплащане моделът може да бъде оборудван с интегрирани на покрива слънчеви батерии, които ще осигуряват годишно допълнителен пробег от до 2000 км.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар