понеделник, 5 декември 2022 г.

Серийният Mercedes EQT не получава характерното излъчване за EQ моделите на марката

Производствената версия на Mercedes EQT Concept е малко под очакванията ни, тъй като се оказа далеч от това, което видяхме преди една година. Дизайна е посредствен и без значителни промени от този на своите събратя с ДВГ - Mercedes T-class и Citan. Разлика визуално може да се долови единствено до леко променената радиаторна решетка и като цяло шикозният електрическо ван се оказа, просто добре оборудван Mercedes T-class. 

Първоначално Mercedes EQT ще се предлага само във версия с 5 места с нормално междуосие, но до края на следващата година ще бъде налична и удължената версия на модела. Серийно той е оборудван с две странични плъзгащи се врати, а срещу доплащане може да се поръча двойна - задна врата. Интериора като цяло също не се различава от този в T-class и ще се предлага от ниво Advanced Plus със стандартна инфоразвлекателна система с 7-инчов дисплей, мултифункционален кожен волан, климатик, пълен ел. пакет, безключов старт, автоматични фарове и чистачки и др. Производителят все още не е обвил цените за своят най-евтин представител на електрическото си семейство. 

За задвижване Mercedes EQT ще разчита единствено на електромотор с мощност 122 к.с., и литиево-йонна батерия с капацитет от 45 кВтч., която би трябвало да осигурява пробег до 282 км. За целта максималната скорост е ограничена на 134 км/ч., а водачът може да избира между два режима на управление и три нива на рекуперация. Добрата новина е, че серийно моделът се предлага с възможност за бързо зареждане, която позволява батерията да бъде дозаредена от 20 до 80% за 38 минути. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар