сряда, 28 септември 2022 г.

Ferrari SP51 в един екземпляр по поръчка на анонимен клиент от Тайван

Напоследък подразделението на марката за специални поръчки е по-прудуктивно от самата нея. Това го потвърждава и поредният модел представен днес, чието име е - Ferrari SP51. Моделът е разработен по поръчка на тайвански клиент и е базиран на Ferrari 812 GTS. Дизайна на единичният екземпляр е с ретро нотки и препратки към модела от 50-те години - 410S, а спойлера позициониран зад седалките е реверанс към тарга моделите от 60-те години. 

Интериора също е персонализиран, а по идея на клиента синьо-бялата лента от предният капак продължава между седалките, които са с идентичен червен цвят на каросерията. 

Тъй като ходовата част и механиката са непокътнати, то може да се обобщи, че за задвижване Ferrari SP51, разчита на 6.5 литровият, V12-цилиндров агрегат с мощност 789 к.с., куплиран с 7-степенна трансмисия с двоен съединител. Динамичните характеристики не са оповестени, но най-вероятно те няма да се различават от тези на конвенционалната версия, която ускорява до 100 км/ч. за 3 секунди, а максималната скорост която достига е 340 км/ч. За цените не е възпитано да се пита.


Няма коментари:

Публикуване на коментар