петък, 26 август 2022 г.

Екзотични: Czinger Hyper GT

 Американската компания известна със своят хиперкар - Czinger 21C, представя своя втори модел наречен Hyper GT. Това е четириместно - GT купе с огромни Gullwing врати. Вторият модел на компанията също ще  бъде произвеждан с помощта на 3D технология, което реално елиминира нуждата от скъп производствен процес и наличието на поточни линии. Това обаче отнема около 3000 часа за направата на един екземпляр така, че бъдещите собственици ще трябва да изчакат поне до края на 2023 година, за да получат своята бройка.

Според информацията Czinger Hyper GT ще бъде оборудван със същата хибридна технология от 21C, който разполага с 2.8 литров, V8-цилиндров, би-турбо мотор съчетан с два електромотора. Производителят съобщава още, че мощността от 1250 к.с. ще бъде налична и за купето. Повече информация, както и снимки на интериора все още не са достъпни, но се надяваме до края на годината, същите да бъдат налични и добавени към този пост. 

Успоредно с Czinger Hyper GT, марката представя и нова версия на своят хиперкар наречена 21C V Max. Тя разполага с по-изчистен дизайн и мощност от 1350 к.с. Тези допълнителни конски сили не се отразяват толкова на максималната скорост от 430 км/ч., но изминаването на 400 метра от място вече става за 8.1 секунди. Цените на едноместният суперкар ще стартират от 2.5 млн. долара, като производството на тази версия е планирано да започне през 2023 година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар