неделя, 21 ноември 2021 г.

Porsche 718 Cayman GT4 RS е лебедовата песен на модела

 В Лос Анджелис се състоя премиерата на най-мощната версия на Porsche 718 Cayman GT4, която получава инициалите "RS", които до сега бяха запазени единствено за модела - 911. За съжаление това ще е и последният модел на компанията с централно разположен в задната си част двигател с вътрешно горене, което допълнително би трябвало да засили интереса към него. Най-вероятно следващата година може да видим и откритата версия, но това са само спекулации. 


Porsche 718 Cayman GT4 RS е оборудван с 4.0 литров, атмосферен, 6-цилиндров боксер с мощност 493 к.с., който идва директно от Porsche GT3, но с леко понижена мощност. Серийно агрегатът е куплиран с 7-степенна, PDK трансмисия без алтернатива за механична такава. По-високата мощност и пониженото общо тегло, което възлиза на 1494 кг., допринасят за завидните динамични показатели. Според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. на тази версия възлиза на 3.2 секунди, а максималната скорост достига 315 км/ч. 


Регулируемото окачване е с нови настройки съобразени за уикендите на пистата, като пружините и стабилизаторите са подменени. Като цяло клиренса е понижен с 30мм. спрямо стандартният модел. Визуално RS версията се отличава с променен аеропакет, чиито преден сплитер изпъква, а огромното задно крило допринася за по-голяма притискателна сила. Страничните отвори, както и новите въздухозаборници на мястото на задните странични стъкла допринасят за качественото охлаждане на мощният агрегат. 


Продажбите на Porsche 718 Cayman GT4 RS, започват от първото тримесечие на 2022 година, като успоредно с него ще бъде налична и версията GT4 RS Clubsport, която е подготвена за пистови състезания. Цените ще стартират от около 100 000 евро без данъци и такси. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар