четвъртък, 4 февруари 2021 г.

Официални снимки на Geely KX11 / Xinqyue L / Monjaro

Пред нас са официалните изображения на предстоящият седемместен SUV модел на китайската марка, която явно ще бъде и флагман в нейната моделната гама и ще бъде позициониран над Geely Haoyue. Geely KX11 е третият модел на компанията базиран върху СМА платформата на Volvo. 

Според информацията за задвижване моделът ще разчита на 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 215 или 235к.с., куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела или четирите колела в зависимост от модификацията. Очаква се и по-евтина алтернатива оборудвана с 1.5 литров мотор. Повече информация, както и още официални снимки на Geely KX11 ще бъдат достъпни в края на април месец, малко преди официална премиера на модела. Няма и официална информация относно това, дали моделът ще се предлага и с емблемите на Proton, но в по-късен етап моделът ще се предлага и в Русия, под името Monjaro. 

++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация името на китайският кросоувър е Geely Xingyue L, а неговите размери са както следва: дължина - 4.77, ширина - 1.89 и височина - 1.69 метра. Когато започне експорта обаче, моделът ще се предлага под друго име. Първите снимки на интериора говорят, че марката не е жалила средства в неговата разработка. Цифровият инструментален панел пред водача сам по себе си не е новина, по-интересното е наличието на два сдвоени в общ панел екрани съответно за инфотайнмънт системата, чрез който ще се управляват всички функции в автомобила и допълнителен екран за спътника до шофьора. Пасажера на предна дясна седалка разполага с информационен панел, чрез който най-вероятно ще може да сърфира в мрежата и да подбира желана музика или дестинации. Все още няма официална информация за неговите функции, но така или иначе Geely Xinqyue L, отваря нова глава в историята на марката. 

Освен споменатите версии с 1.5 и 2.0 литровия, турбо бензинов мотор ще бъде налична и PHEV хибридна версия оборудвана с по-малкият агрегат, куплиран с DHT Pro трансмисия с интегриран електромотор, чиито среден разход ще бъде в рамките на 4.8л/100км. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар