понеделник, 21 декември 2020 г.

Voyah / Lantu Free е първият модел на новата луксозна марка

Това лято, китайската марка Dongfeng, представи своето луксозно подразделение наречено Voyah, като направи заявка, че ще се намеси сериозно в категорията на хибридни и изцяло електрически модели. От средата на следващата година новата премиум, китайска марка ще представи първият си модел под името Voyah Free, който ще се предлага и като  Lantu Free. Това е пълноразмерен SUV модел, базиран върху новата модулна платформа, специално предназначена за бъдещите модели на марката. С дължина от - 4.9 метра, височина - 1.69 и ширина - 1.95 метра, моделът разполага със солидни пропорции още повече, че междуосието възлиза на почти 3 метра. 

Основаната версия на Voyah Free, разчита на два електромотора позиционирани съответно на предната и задната ос, чиято обща мощност възлиза на 680 к.с. Капацитета на централно разположената батерия под пода на купето не се споменава, но от фирмата гарантират, че базовата версия ще разполага с автономия от минимум 500 км. Производителят гордо съобщава, че ускорението от 0 до 100 км/ч., ще става за 4.8 секунди, а 200 км/ч. ще се постигат безпроблемно. налична ще бъде и Plug-in хибридна версия с 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 110 к.с., който ще служи за дозареждане на батерията, като по-този начин ще се осигурява пробег от 860 км. 

Интериорът предлага място за пет човека, като оборудването подобаващо за един премиум модел ще предлага първокласна изработка и най-модерните технологии с които марката разполага. Пред водача и спътника място намират три слепени дисплея, на които ще се изобразява всестранна информация, включително и възможност за сърфиране в интернет. Климатичната инсталация е читиризонова, предните седалки са със система за обдухване и масаж, а срещу доплащане ще се предлага и автономна система за шофиране от трето ниво. Според производителят стартовата цена на Voyah / Lantu Free, трябва да започва от около 60 000 долара, а плановете са да бъдат произвеждани поне по 120 000 автомобила годишно. В близките няколко години трябва да бъдат представени още поне четири модела, сред които ще видим луксозен седан и MPV модел с нулеви емисии. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар