вторник, 22 декември 2020 г.

McLaren Sabre е най-бързият двуместен модел на марката

 Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, McLaren и дори Benthley се възползват от интереса на свръх скъпи поръчкови модели и успешно реализират добри продажби посредством своите подразделения за производство на бутикови модели. Последното предложение в навечерието на коледните празници идва от McLaren, който благодарение на своята програма MSO, представя модела Sabre, чиито първи екземпляр вече е доставен на анонимният собственик. 


Според информацията, която все още е оскъдна - McLaren Sabre е еволюция на McLaren Senna и разчита на V8-цилиндров, би-турбо мотор с мощност 835 к.с., благодарение на който максималната скорост достига до 351 км/ч. Този показател автоматично коронясва модела, като най-бързият в историята на марката до момента. Трябва да се направи пояснение, че развиващият - 403 км/ч. McLaren Speedtail, разполага с три места в кокпита или по-точно 2+1. Трансмисията не се споменава каква е, но най-вероятно това ще бъде 7-степенната, двудискова скоростна кутия, която ще бъде преработена за модела. 


Ясно е, че голямо внимание е отделено на аеродинамиката, чиито главен акцент е огромният дифузьор в задната част. Производителят гарантира на своите клиенти, че ще имат тясна връзка с тест пилотите и инженерите, които са отговорни за производството на техните модели. За сега не е обявена цена, но така или иначе Mclaren Sabre ще бъде поредният суперспортист, който ще украсява гаражите на 15 платежоспособни клиенти. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар