неделя, 8 март 2020 г.

Koenigsegg Jesco Absolut с претенция за абсолютен рекордьор със своите 532км/ч.

Шведската компания представя луда версия на своя модел Koenigsegg Jesco, която според създателите си може да развие скорост от 532км/ч. Ако това стане факт, тъй като още не са правени реални изпитания, поради липса на подходящо безопасно трасе, тази версия на модела наречена Absolut, автоматично ще стане най-бързият автомобил на планетата. 
За да се постигне тази скорост е работено много по аеродинамиката и дори са премахнати някои от притискащите елементи, за да може да се постигне оптимален коефициент на въздушно съпротивление, който в случая възлиза на Сх-28. Джантите също са специално изработени от карбонови сплави и със специален дизайн. 
Koeningsegg Jesco Absolut се задвижва от познатият - 5.0 литров, V8-цилиндров, би-турбо мотор, чиято мощност е леко увеличена до 1600к.с., при работа с гориво от типа Е85. Той е куплиран с уникалната, 9-степенна, шест дискова трансмисия задвижваща задните колела.
За сега от компанията не уточняват, колко бройки ще бъдат направени от тази версия, но явно няма да са повече от десетина. За цени не се говори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар