сряда, 18 декември 2019 г.

Това е новият интериор на Lada 4x4 Urban

Да плачем или да се смеем? Руската марка представи обновена версия на своя култов всъдеход - Lada 4x4, който е известен повече, като Lada Niva. Марката е хвърлила значителни средства за да модернизира модела, като е променила основно интериора. На инструменталния панел пред водача, който е с нова графика, място намира и малък екран, на който се изписват показателите на бордовия компютър. Централната конзола вече разполага с въртящи контролери за климатичната инсталация, а жабката е станало по-голяма. Между предните седалки, които също са с нов дизайн има място за две чаши и изходи за 12V, а на тавана, който е изработен от нов материал са позиционирани бутоните за SOS системата - Era Glonass. Панелите на вратите също са с нов дизайн макар, че качеството на материала е под съмнение. 

Производителят съобщава още и за направени промени по окачването, като всички тампони са направени от нов материал, а тези на двигателя са с изцяло нов дизайн и понижават вибрациите в купето. 

Като цяло всички това трябваше да се случи още през 90-те години, но така или иначе, чак сега марката успя да намери средства, за да направи това. Сега след, като компанията се управлява от Renault, явно нещата постепенно потръгват и за този модел, чиито наследник е все по-близо. В най-скоро време, марката ще си върне правата върху името"Niva", което бе продадено от руснаците на GM, за провалилият се проект Chevrolet Niva, след което има надежда да видим производствена версия на Lada 4x4 Vision Concept

Тя трябва да се базира на платформата на Dacia Duster, но се чака зелена светлина за отпускането на средства за разработката на трети диференциал, който ще повиши значително офроуд качествата на модела. Това обаче зависи от ръководството на Renault, което в момента има други проблеми свързани с бъдещето на Datsun и взаимното партньорство с Nissan. След всичко това става ясно обаче, че обновената версия на модела няма да се предлага в товарна модификация, която се произвежда от 1995 година. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар