сряда, 13 ноември 2019 г.

McLaren Elva е снабден с виртуално предно стъкло

Макар, че марката предлага сравнително от скоро автомобили на свободния пазар, нейната спортна история е богата и има с какво да се гордее. Именно за да напомни това, McLaren създава уникалния роудстър - Elva, в чест на емблематичните, спортни болиди на марката от 60-те години. 
MсLaren Elva ще бъде произведен в тираж от 399 бройки и разполага с единствено по рода си виртуално стъкло, което се образува по време на движение от специална система за отвеждане на насрещния въздух наречена AAMS, като по този начин образува така наречения "балон на спокойствието". Всичко това елиминира нуждата от предно стъкло при скорост до 120км/ч, но все пак роизводителят съветва да се използват шлемове, които ще вървят заедно със всяка една бройка, чиято цена ще започва от 1 690 000 долара. 
За задвижване McLaren Elva, разчита на познатия - 4.0 литров, би-турбо, V8-цилиндров мотор, чиято мощност тук е 815к.с. Трансмисията е 7-степенна, двудискова, а от централата на производителя се съобщава, че ускорението от 0 до 100км/ч ще става за по-малко от 3 секунди. Останалите динамични характеристики за сега остават тайна, но става ясно, че това ще бъде най-бързият открит модел предлаган с емблемите на MсLaren.


Няма коментари:

Публикуване на коментар