сряда, 15 май 2019 г.

McLaren GT е автомобил за всеки ден

Английската марка представи най-новият си модел в своята гама под името GT. Според производителя моделът е насочен не толкова към пистата, а към всекидневна употреба и съчетава подобаващ комфорт при возене на дълги разстояния със спортно усещане по начин, който само McLaren, може да предложи. За да бъде обаче един автомобил пригоден за всекидневна употреба, трябва да има добра видимост от мястото на водача. Това при този модел е налице, като задните панели на купето са прозрачни осигуряват необходимия изглед при движение на заден ход. Мястото за багаж също е по-добро от това на другите модели на компанията и възлиза на изключителните 570 литра, без аналог за този тип автомобили. 
Интериорът е типичен за моделите на марката, но с по-голямо внимание към детайла, а в оборудването не липсват неща като: инфоразвлекателна система с 7-инчов дисплей, двузонов климатроник, 12-3-инчов инструментален панел, ел. седалки с подгряване, озвучителна система Bowers&Wilkins с 12 високоговорителя и т.н. 
За задвижване McLaren GT, разчита на 4.0 литров, би-турбо, V8-цилиндров мотор с мощност 612к.с., достатъчни да ускорят тежащият 1530кг. модел до 100км/ч, от място за 3.1 секунди. Максималната скорост е 326км/ч, а трансмисията е 7-степенна - SSG. Моделът е снабден с хидравлични амортисьори, който при градски режим на движение осигуряват подобаващ комфорт и увеличават клиренса на нивото на нормален хеч модел. 
Продажбите на McLaren GT започват от края на тази година, като цените в Англия ще започват от 163 000 паунда без данъци и такси.


Няма коментари:

Публикуване на коментар