петък, 26 октомври 2018 г.

McLaren Speedtail е най-бързият модел на марката

Английската марка представя най-бързият си модел в своята история, чието име е Speedtail. Официалната премиера се очаква да бъде по-късно днес, но ние имаме възможност да видим първите изображения на модела, чиято максимална скорост надхвърля 390км/ч. 
Относно механиката все още няма нищо конкретно, но според неофициалната информация McLaren Speedtail ще разполага с V8-цилиндров агрегат куплиран с хибридна система, чиято обща мощност ще надхвърля 1000к.с. Това, което знаем със сигурност е, че моделът ще бъде произведен в серия от 106 бройки, като цената на всяка една от тях ще започва от 1.75 млн. паунда, без данъци и такси. 
Прави впечатление, че кокпита предлага място за трима по подобие на култовия F1, от 90-те години на миналия век. Интериорът е хайтек, а пред водача място намират пет дисплея, като два от тях са образа предаван от камерите за обратно виждане, които заменят страничните огледала. Видно е, че голямо внимание е отделено на аеродинамиката, като дори активните задни стабилизатори са слети с корпуса, което допринася за по-доброто оптичане на въздуха. Повече информация за модела се надяваме да бъде достъпна по-късно.
++++++++++++++++++++++++++
От официалната информация става ясно, е мощността на хибридната система с 4.0 литров, V8-цилиндров мотор е 1050к.с., а максималната скорост, която може да бъде достигната е 403км/ч. Ускорението, което се споменава е за дисциплината от 0 до 300км/ч и то възлиза на 12.8 секунди. Класическото ускорение от 0 до 100км/ч се предполага, че ще е около 2.0 секунди в зависимост от качествата на водача. Общото тегло на модела е 1430кг., а купето и рамата са изградени предимно от въглеводородни сплави.
Производителят дава ясно да се разбере, че неговият продукт е най-луксозният хипер кар на пазара. Това се вижда от пръв поглед на ювелирния интериор. Бутони реално липсват, а някои от контролерите включително и тези за предавателната кутия са изнесени на тавана. От фирмата гарантират, че няма да има два еднакви модела и всеки собственик реално ще притежава уникален екземпляр. Първите бройки от McLaren Speedtail ще бъдат доставени в началото нва 2020 година.  








Няма коментари:

Публикуване на коментар