неделя, 21 август 2016 г.

Aston Martin Vanquish Zagato Volante представен в Pebble Beach Concours d'Elegance

Ясно бе, че Aston Martin Vanquish Zagato Concept всъщност не е концепция, а реален модел предназначен за хора с големи банкови сметки. Няколко месеца след премиерата на лимитираният модел марката представя и открита версия, която ще бъде произведена в тираж от 99 бройки. Цената на всяка една от тях ще започва от минимум 500 000 евро и то без данъци и такси. 



Дизайна на откритата версия не се различава коренно от този на купето макар покривът да е заменен от сгъваем, платнен такъв. В задната част промени също се забелязват, но те са по-скоро стилистични. Според изявлението на марката дизайнът на новият модел може да послужи като основа за бъдещите модели на фирмата, от което следва да се разбере, че от тук на татък английската компания ще работи неотлъчно с италианското дизайнерско студио. Безспорно е, че Aston Martin Vanquish Zagato Volante ще бъде един от най-красивите открити модели на пазара. 
За задвижване моделът разчита на стандартният V12-цилиндров агрегат от Aston Martin Vanquish Volante, чиято мощност е увеличена на 592к.с. Ускорението от 0 до 100км/ч става за 3.9 секунди, като максималната скорост не се съобщава. Производството на модела ще се осъществява в Англия, а първите бройки ще пристигнат до своите собственици през пролетта на следващата година. През 2018 година марката ще представи и Shooting Brake версията, която няма да се отличава технически от познатите версии в линията на Zagato.


Няма коментари:

Публикуване на коментар