понеделник, 11 април 2016 г.

Фокус-мокус - Audi A8L extendet

Този модел на Audi, няма да намерите в каталога на марката, но ако имате неприлично много пори ще можете да го поръчате с индивидуална поръчка. Макар и марката да не споменава кой е клиентът (краля на Норвегия) на единственият за сега екземпляр на удължената версия на А8, чието име е просто - Audi A8L Extendet, същата е благоволила да разкрие някои любопитни подробности относно най-дългият модел на марката разполагащ с 6 врати, 6 места и три реда седалки в посока на движението, който ще трябва да се конкурира с Mercedes - Maybach Pullman
С дължина от 6.36 метра и междуосие от 4.22 метра, моделът е добавил значително количество тегло въпреки, че е изработен предимно от алуминии. Общото тегло на модела е 2418кг., а за задвижване е избран 3.0 литровия, турбо, бензинов агрегат с мощност 310к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща четирите колела. Въпреки това от марката споделят, че ускорението на лимузината от 0 до 100км/ч е задоволително по техните стандарти и възлиза на 7.1 секунди. Максималната скорост е ограничена на 250км/ч. За разхода не се съобщава нищо. 
За да се справи с удължената конструкция и добавените килограми рамата е подсилена с допълнително количество алуминиеви профили и панели, които укрепват купето и подържат нивата на усукване. За целта дизайна на А, В и Cколоните са променени и по-дебели. тавана също е с допълнителни елементи въпреки трите неподвижни, стъклени панели. За лукса няма смисъл да се говори. Всички детайли са обшити с кожа или велур. Всички седалки са индивидуални с електрическо задвижване, а между последните две място намира хладилна камера с възможност да прави лед на кубчета. Наздраве!






Няма коментари:

Публикуване на коментар