четвъртък, 24 септември 2015 г.

Ford представи новият Super Duty

В САЩ, Ford представи най-тежкотоварната версия в моделното семейство на F- series, която по традиция носи името Super Duty. Новото поколение е изградено от олекотена високоякостна стомана и алуминии, което е довело до понижаване на общото тегло с 159кг. Това обаче не се е отразило нито на качествата, нито на здравината. Напротив, новото Super Duty е още по-устойчив и здрав, като от компанията споменават, че шасито е напълно пригодно за военни цели и е възможно да стане основа за някоя от все пригодните превозни средства в армията. 
За задвижване моделът разчита на 6.7 литровият, V8-цилиндров, дизелов агрегат, както и на бензиновите 6.2 и 6.7 литрови мотори съответно с 8 и 10 цилиндъра. При всички случаи трансмисията е 6-степенна, автоматична, а задвижването на четирите колела ще се доплаща. За сега не се споменават конкретни цифри относно мощността на моторите, но според непотвърдена информация, дизеловият агрегат ще разполага с около 450к.с. и 1000Nm. 
Интериорът е идентичен с този на Ford F-150, както и оборудването. Инфотейнмънт системата с 8-инчов дисплей, масажиращите предни седалки, надуваемите задни колани и още мн. др. ще са налични и тук. Срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат система от седем камери, които дават образ с обхват 360 градуса. Асистент за обекти в сляпата зона на водача, както и активният автопилот с възможност за поддържане на дистанция ще се доплащат допълнително. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар