четвъртък, 27 август 2015 г.

Honda CR-Z с фейслифт и по-добро оборудване

Като че ли бяхме забравели за това хибридно купе на Honda, но по една или друга причина продажбите на модела са меко казано - катастрофални, поне що се отнася за Европа. Днес от компанията разпространиха официални снимки на поредния фейслифт на Honda CR-Z, който би трябвало да повиши продажбите или поне да засили любопитството към този не лош модел. 
Спортният хибрид получава леки промени в предната част, които включват нова предна броня, нова радиаторна решетка и нова оптика на фаровете. В задната част наблюдаваме наличие на нова броня. що се отнася до интериора, то там също се наблюдават известни промени. Централната конзола е нова, а ръчната спирачка е заменена с електрическа такава. Налична е и нова инфотейнмънт система, която вече разполага със защитен, декоративен капак. Нови материали за тапицериите и разцветки също ще открояват атмосферата в интериора. Намигване към по-младите водачи е и възможността да бъдат симулирани звуци от по-мощни двигатели, които ще се чуват чрез озвучителната система при спортен режим на шофиране. За целта шумоизолацията на купето също е подобрено. 
За съжаление от Honda, явно смятат, че механиката задоволява напълно очакванията на клиентите. Това може и да е така, но ако трябва да бъдем честни динамичните характеристики не отговарят на излъчването на модела и на очакванията на клиентите. Под предния капак място намира 1.5 литров агрегат куплиран с електромотор, чиято обща мощност е 134к.с. Като опция ще продължава да се предлага и CVT трансмисия. Системите за предотвратяване на сблъсък и асистента за потегляне при наклон обаче ще се предлагат серийно. За сега не се споменава дали производителя ще изисква доплащане за тези подобрения. Цените ще станат ясни в по-късен етап.


Няма коментари:

Публикуване на коментар