неделя, 26 април 2015 г.

Тунинг легенди: Carat by Duchatelet

През 80-те години белгийската компания Carat by Duchatelet е една от най-реномираните тунинг фирми специализирана в модифицирането на модели от Mercedes и Rolls-Royce.  може да се коже дори, че тя е първата тунинг компания, тъй като има опит от 130 години в персонализирането на превозни средства и карети. Продуктите на марката са толкова класни, че това е един от малкото тунери, на които им е позволено да оставят емблемите на моделите, след като те напуснат работилниците. За целта обаче марката не променя нищо конструктивно по моделите с изключение на окачването. 
Моделите на белгийският тунер се отличават със значителни премени в екстериора и интериора. Значителен интерес предизвиква и начинът по които се нанася боята по купето. Според информацията всеки екземпляр напуснал бояджийното отделение, притежава 48 слоя боя и лакови покрития, които допринасят за значително по-качествен отблясък на светлината не характерен за моделите от това време. В края на 80-те години марката започва да "разпъва" дадени модели, като по този начин се специализира в производството на представителни лимузини. Едно от последните творения на марката е именно подобен модел базиран на Bentley Mulsanne. Не правят изключение и модeли  с врати тип " Gullwing", както и такива с отрязан покрив и преобразени на кабриолети 2 и 4 врати. Интересна е и версията "Landaulet" базирана на Lexus LS - 2010, произведена в една единствена бройка за принца на Монако. 
Най-предпочитани обаче си остават промените в интериора. Той е облицован напълно с най-фините кожи достъпни на пазара, като същевременно разполага и с орнаменти от орехово дърво. килимите пък са направени от агнешка вълна, а в повечето от моделите клиентите могат да поръчат и хладилна камера между седалките за охлаждане на скъпо шампанско. Излишно е да се споменава, че тези корекции излизат прескъпо и цената на един модел в повечето случаи излиза двойно по-висока, но някак си фирмата е успяла да се съхрани и до ден днешен благодарение на клиенти сред които попадат повечето кралски величия в Европа. 
Към днешна дата компанията продължава да предлага класни промени, както и бронировка за желаещите. Освен автомобили компанията предлага и възможност за персонализиране на самолетни салони, автобуси и каюти на яхти, което също доказва качеството на изработка. Предлагат се и бронирани машини предназначени за банковия и военния сектор. Не е случаен факта, че повечето от продуктите предлагани в момента от компанията разполагат с гуми от типа Runflat, защита на акумулаторната батерия и резервоара на гориво. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар